ما ايرانی بی تبعيض می خواهيم

پايگاه رسمی شبکهء جهانی سکولارهای سبز برای دموکراسی و آزادی در ايران

                            

معرفی نامزدهای عضويت در شورای هماهنگی شبکهء سکولارهای سبز ايران

 

دکتر اسماعيل نوری علا

رئيس انجمن سکولارهای سبز دنور کلرادو ـ آمريکا

مسئوول شورای موقت هماهنگی شبکه سکولارهای سبز

تاريخ عضويت: اول فوريه 2010

شرح حال

    اسماعيل نوری علا (پيام) در بيست و سوم بهمن ماه 1321 در تهران بدنيا آمد. در 1340 از رشته رياضی دبيرستان مروی فارغ التحصيل شد، در همان سال در رشته زبان و ادبيات انگليسی دانشکده ادبيات تهران پذيرفته شد، در سال 1343، پس از اخذ مدرک ليسانس، تحصيل در دانشسراي عالی را نيز به پايان رساند. در سال 1347 دوره فوق ليسانس رشته علوم اجتماعی دانشگاه تهران را گذراند و در سال 1361 از دانشگاه لندن در رشته جامعه شناسی سياسی (با تأکيد بر تاريخ فقه تشيع اثنی عشری در ايران) فارغ التحصيل شد.

       او از نوجوانی کار در مطبوعات را بعنوان مترجم آغاز کرد و، پس از سال ها تمرين در قالب غزل و قصيده، نخستين شعرهای نوی خود را از سال 1341 در مطبوعات ايران بچاپ رساند و از سال 1344 به جمع منتقدان شعر نوی فارسی پيوست. او در سال 1348 کتاب مفصل خود درباره ی تاريخ و مقولات شعر نو را با نام «صور و اسباب» منتشر کرد. در سال 1374 نيز کتاب مفصل ديگر او به نام «تئوری شعر: از موج نو تا شعر عشق» در لندن بچاپ رسيد.

      در سال 1342 يکی از موسسان «انتشارات طرفه» بود و در سال 1343 نشريه ادبی ـ فرهنگی آن را سردبيری کرد و در همان سال بعنوان منتقد شعر و سينما در مجله «بامشاد» بکار پرداخت. در سال 1344 بعنوان معاون سردبير مجله «نگين» در انتشار آن نشريه همکاری کرد و در همان سال مجله ای ويژه شعر مدرن ايران با نام «جزوه شعر» را منتشر ساخت که جريان «موج نوی شعر ايران» از آن برخاسته است. او در سال 1345 مسئول صفحات فرهنگی مجله «خوشه» شد و اين صفحات را با نام «هوای تازه» اداره کرد. از سال 1346 بعنوان يکی از مسئولان صفحات شعر مجله «فردوسی» انتخاب شد و فعاليت های خود را در آن نشريه متمرکز ساخت.

      در سال 1347 يکی از 9 نفر موسسين «کانون نويسندگان ايران»، دو بار عضو هيئت دبيران و نيز منشی تمام دوران نخست فعاليت اين کانون بود.

      در سال 1354 برای ادامه تحصيل به انگلستان رفت، دو ماه پس از انقلاب به ايران بازگشت و سپس، در سال 1361 برای آخرين بار از ايران خارج شده و به کشور انگلستان پناهنده شد.

      در انگلستان موسس «گروه ايران کوچک» و يکی از موسسان «انجمن نويسندگان و هنرمندان ايرانی در بريتانيا» بود و در سال 1989 نيز، باتفاق شکوه ميرزادگی «انجمن فرهنگی پويشگران» را تأسيس کرد. نشريه «پويشگران» نتيجه اين همکاری محسوب می شود.

    اين دو تن در سال 1990 ازدواج کرده و در سال 1994 به کشور امريکا مهاجرت نموده و در ايالت کلرادوی اين سرزمين ساکن شدند. آنها در طی سال های اقامت خود در کلرادو نخست به بازتأسيس «انجمن فرهنگی پويشگران» اقدام کرده و سپس به ادامه انتشار نشريه «پويشگران» پرداختند. آنها از سال 2002 برنامه تلويزيونی «کارگاه انديشه» و از سال بعد برنامه راديو ـ تلويزيونی «بر ميز تشريح» و از سال 2005 برنامه «درپيشگاه فرهنگ» را برای کانال های راديو ـ تلويزيونی ماهواره ای و اينترنتی فارسی زبان توليد کرده اند. از جمله فعاليت های ديگر نوری علا و شکوه ميرزادگی تأسيس «کميته بين المللی برای نجات آثار باستانی دشت پاسارگاد» در اگوست 2005 است که دارای سايت مستقل خود می باشد.

           نوری علا در سال های اخير استاد ادبيات فارسی و جامعه شناسی اسلام در دانشگاه دنور کلرادو بوده است. در عين حال، از اول دسامبر 2007، نشريهء اينترنتی «سکولاريسم نو» به سردبيری نوری علا بر روی شبکهء اينترنت جهانی قرار گرفته است.

 

برنامهء کار

1. جذب نيروهای سياسی ايرانی در سراسر جهان در راستای عضويت در شبکهء سکولارهای سبز

2. ايجاد هرچه بيشتر «انجمن های سکولارهای سبز» در شهر های مختلف دنيا

2. فعال ساختن «شبکهء جهانی سکولارهای سبز» در راستای ايجاد اتحاد اپوزيسيون سکولار پشتيبان جنبش سبز بعنوان يک نيروی سياسی سوم در برابر بنياد گرايان و اصلاح طلبان مذهبی

3. کوشش برای استقرار «سکولاريسم انحلال طلب» بعنوان گفتمان مرکزی اتحاد اين اپوزيسيون

4. يافتن راه هائی برای مرکزيت دادن به «شبکه سکولارهای سبز» در جريان ايجاد کنگرهء ملی ايرانيان

4. يافتن راه های عملی برای معرفی «آلترناتيو سکولار مبتنی بر اعلاميهء جهانی حقوق بشر» بعنوان تنها بديل حکومت مذهبی برای آيندهء ايران